Actualment esteu veient Tenir cura dels peus

Tenir cura dels peus

26 ossos, 33 articulacions i més de 100 músculs. Això és el nostre peu, una de les parts més importants del nostre cos, encara que no ho sembli. Els peus són la nostra base de recolzament, permeten que ens mantinguem drets i són el principal element que ens permet caminar de manera bípeda. Per això és cabdal tenir-ne cura a qualsevol edat, però sobretot quan ens fem grans.

Tots aquests ossos, articulacions i músculs encaixen a la perfecció, però no sempre funcionen com toca. Si la nostra petjada no és correcta, si tenim alguna malformació, per petita que sigui, o arrosseguem algun defecte postural, tot això ens pot provocar lesions en altres parts del cos, com les cames, els genolls o, sobretot, l’esquena, que pot desencadenar en problemes a la resta del cos en general.

Visitar el podòleg

El podòleg o podòloga és l’especialista mèdic que té cura dels peus. Són els responsables de detectar les malformacions o lesions que tinguem i fins i tot són capaços de preveure determinades malalties abans que es facin evidents altres símptomes, com la diabetis, l’artritis o problemes circulatoris.

Per això, convé visitar el podòleg de manera regular, que ens oferirà les solucions més adequades:

  • Quiropòdia. Tall terapèutic de les ungles, eliminació de callositats i durícies, tractament dels galindons…
  • Deformitat de les ungles. Per evitar que creixin de manera anormal i es clavin a la carn, un fet que provoca molt dolor i impedeix caminar de manera correcta.
  • Anàlisi de la marxa. Estudi de la nostra manera de caminar per proposar, si cal, solucions per corregir-la. 
  • Plantilles. En cas que sigui necessari, si l’estructura del peu o de la cama així ho aconsella.
  • Afeccions dèrmiques. Com fongs, papil·lomes i peu d’atleta. 

La llista de tractaments podològics és llarga i tots tenen com a objectiu que els nostres peus continuïn sent els més funcionals possibles.

Els peus de la gent gran

Tenir cura dels peus és important a qualsevol edat, però encara més en el cas de la gent gran i de persones amb cert grau de dependència que tenen molt complicat fer-se elles mateixes algunes de les accions més bàsiques, com tallar-se les ungles o rentar-se els peus. Però si això no es fa de manera regular, pot acabar sent encara més perjudicial, perquè pot empitjorar els problemes de mobilitat que es puguin tenir.

Per això, des de Dependentia oferim un servei podològic a domicili per aquelles persones que el necessitin. Els nostres podòlegs i podòlogues estan preparats per tractar pràcticament totes les patologies que poden afectar els peus, com les alteracions a la pell -callositats, durícies…- o les alteracions de les ungles, a més d’analitzar altres problemes que es puguin detectar.

Deixa un comentari