Actualment esteu veient Activitats físiques inclusives per a persones dependents

Activitats físiques inclusives per a persones dependents

Ara que ja som a l’estiu, és el moment perfecte per gaudir de l’aire lliure i realitzar activitats físiques que promoguin la salut i el benestar. I això inclou les persones dependents, que també poden participar en activitats inclusives adaptades a les seves necessitats i limitacions individuals. Aquí us en proposem unes quantes, tot i que la llista podria ser molt més llarga:

Activitats per a persones dependents per qüestions de salut:

1. Aquateràpia: Les sessions d’exercicis en l’aigua ofereixen una forma suau d’activitat física que redueix l’impacte a les articulacions i promou la resistència i la flexibilitat.

2. Ioga suau: El ioga adaptat proporciona exercicis de baixa intensitat que ajuden a millorar l’equilibri, la flexibilitat i la força, al mateix temps que calma la ment.

3. Caminades acompanyades: Realitzar passejos suaus a l’aire lliure amb l’acompanyament adequat pot ser una manera agradable d’exercitar-se i gaudir de la natura.

Activitats per a persones dependents a causa de l’edat i les seqüeles físiques:

1. Gimnàstica de cadires adaptades:  Realitzar exercicis de força i flexibilitat assegut en una cadira és una activitat accessible i beneficiosa per a persones amb mobilitat reduïda.

2. Petanca adaptada: La petanca adaptada és una opció divertida i social per a persones amb limitacions de moviment. Es pot jugar utilitzant boles de menor pes o amb l’ajuda d’adaptadors especials.

3. Tai-chi: Aquesta antiga pràctica oriental ofereix moviments suaus que milloren l’equilibri, la coordinació i la concentració, al mateix temps que promouen un estat de calma i benestar.

Activitats per a persones dependents amb afectacions de malalties mentals:

1. Jardineria terapèutica: Treballar en un jardí o  en horts urbans o fer activitats relacionades amb la natura pot ser terapèutic i afavorir la connexió amb l’entorn, millorant l’estat d’ànim i l’autoestima.

2. Artteràpia: Explorar les arts visuals o altres formes d’expressió artística pot ajudar a canalitzar emocions, millorar la concentració i fomentar la comunicació i la interacció social.

3. Musicoteràpia: La música té un poder terapèutic notable. Participar en sessions de música adaptades pot estimular  la memòria, millorar l’estat d’ànim i promoure la comunicació i l’expressió emocional.

Les activitats físiques inclusives són una oportunitat per a persones dependents de gaudir de l’estiu, millorar la salut i fomentar el benestar general. És important adaptar les activitats a les necessitats individuals, tenint en compte les raons de la dependència, però sense que això signifiqui limitar-se. Però recordeu sempre consultar amb un professional de la salut abans de començar qualsevol activitat física nova, ja que us aportarà consells i recomanacions per dur-les a terme de la millor manera possible.

Dr. Carles Rabassa, Centre Mèdic Atlàntida

Deixa un comentari