Actualment esteu veient Dependència incorpora un sistema de SAD remot que ajuda a superar la soledat i l’aïllament en persones dependents

Dependència incorpora un sistema de SAD remot que ajuda a superar la soledat i l’aïllament en persones dependents

L’avenç continu de les tecnologies ha permès a Atlàntida Dependència fer un salt pel que fa als serveis d’assistència a domicili (SAD) que ofereix als seus usuaris. Recentment, ha incorporat un sistema que facilita els SAD en remot, a través del televisor, que ja ha posat en marxa amb èxit en una prova pilot al llarg d’aquest any. Aquesta nova eina és un gran pas endavant per superar la soledat i l’aïllament en què a vegades es troben moltes persones dependents.

El sistema, desenvolupat per la companyia FutureSpace, consisteix en una webcam i una centraleta -anomenada Android TV Box- que es connecten al televisor de l’usuari i li permeten fer i rebre videotrucades amb els seus cuidadors. Aquesta mínima tecnologia es complementa amb una App per al mòbil o la tauleta per tal que els familiars i amics de la persona dependent puguin seguir les videotrucades i una altra aplicació per web per als cuidadors. 

Dependència ha provat el sistema amb diversos usuaris de la seva oficina de Mataró i els assajos han sigut prometedors. Aquesta prova pilot ha servit per ajustar els requisits tècnics necessaris per implementar les diverses funcionalitats i també per definir el perfil d’usuaris més indicats.

El sistema de SAD remot ha permès que els usuaris superin la soledat i l’aïllament social, ja que garanteix unes trobades periòdiques amb els seus cuidadors i amb altres persones, fomentant així la seva autonomia i millorant la seva qualitat de vida. Per als cuidadors, és una eina molt útil per establir un tracte més estret i eficaç amb els usuaris i això permet detectar canvis en el seu estat d’ànim o en la seva situació física per intervenir més ràpidament en cas necessari. I als familiars els aporta tranquil·litat, ja que poden estar en contacte sovintejat amb la persona dependent.

Deixa un comentari