Actualment esteu veient Dependentia atén uns 500 domicilis cada dia

Dependentia atén uns 500 domicilis cada dia

Els serveis a domicili de Dependentia atenen cada dia al voltant de 500 llars, on els professionals de l’empresa es desplacen per tenir cura de les persones que hi viuen durant unes quantes hores. Des de la seva creació l’any 2000, aquesta empresa de Grup Atlàntida, especialitzada a oferir serveis per a les persones dependents, no ha parat de créixer fins a arribar a les xifres actuals. “En aquests moments, atenem al voltant de 500 domicilis cada dia. Això vol dir gairebé mil persones en total, perquè hi ha moltes persones que hi anem cada dia i d’altres que hi anem un o dos o tres dies per setmana”, afirma Quique Gómez, director tècnic de Dependentia.

Així ho ha explicat Gómez en una entrevista recent als estudis de RCE, la Ràdio Catalana de la Cultura i de l’Esport, de Barcelona. Després de repassar la història d’Atlàntida i de Dependentia, Gómez s’ha mostrat fermament partidari de què tothom pugui envellir a casa seva el màxim possible i que per això calen ajuts puntuals, com els que proporciona la Llei de la Dependència, que consagra “el dret universal” a ser atesos en cas que sigui necessari. “Envellir és bo i és natural”, defensa el director tècnic de Dependentia, i per això és preferible fer-ho a la pròpia llar tant com sigui possible. “Normalment, la dificultat o la limitació que realment complica molt el fet de continuar a casa són els problemes cognitius”, afegeix Gómez.

L’objectiu de Dependentia és precisament aquest i per això aporta solucions individualitzades i de qualitat i amb el suport d’una entitat empresarial vinculada a un gran grup sanitari. Els cuidadors que visiten cada dia els usuaris de Dependentia són els primers que poden detectar un canvi o una necessitat nova en aquella persona i posar-ho en coneixement del metge, l’infermer o el fisioterapeuta d’Atlàntida que correspongui. “Això, un cuidador sol no ho pot fer”, explica Gómez, que afegeix que “per fer la feina que fem nosaltres, necessitem vocació, necessitem ganes, però amb això no en fem prou. També necessitem formació i capacitació i quan hi ha una empresa darrere hi ha unes garanties i una tranquil·litat. Perquè estem atenent persones, no estem fent sabates”.

Si voleu sentir l’entrevista sencera, la teniu aquí [a partir del 30’36”].

Deixa un comentari