Actualment esteu veient <strong>Com l’assistència a domicili pot donar suport a les persones dependents</strong>

Com l’assistència a domicili pot donar suport a les persones dependents

Tothom necessita de vegades una mica d’ajuda addicional. Per a les persones dependents, però, aquesta assistència és essencial per mantenir-se segurs i sans en la comoditat de la seva pròpia llar. Els serveis a domicili permeten a les persones que ho requereixen continuar sent independents sense deixar de rebre l’ajuda per satisfer les seves necessitats específiques. Tant si es tracta d’activitats quotidianes -com cuinar, netejar, banyar-se, vestir-se i rentar-se-, com necessitats mèdiques més complexes, com l’administració de medicaments o la cura de ferides.

A més, l’assistència a domicili també ofereix companyia a les persones dependents que no tenen a prop familiars o amics que puguin visitar-les amb regularitat. Tenir contacte regular amb algú aliè a casa pot suposar una gran diferència en la qualitat de vida de les persones que viuen de forma independent i contribueix que ningú se senti aïllat o sol.

Garantir una atenció de qualitat

El més important dels serveis a domicili és garantir una atenció de qualitat a totes les persones dependents que la reben. Tots els auxiliars sanitaris a domicili han d’estar certificats i rebre formació exhaustiva abans de treballar amb qualsevol usuari individual. Han de seguir també les millors pràctiques a l’hora d’atendre les persones i adherir-se a les directrius de seguretat per minimitzar els riscos, alhora que proporcionen el màxim nivell d’atenció possible.

Els auxiliars sanitaris a domicili també han de conèixer les diferents afeccions i tractaments mèdics per poder reconèixer qualsevol canvi a l’estat del pacient que pugui requerir atenció addicional per part d’un metge o un altre professional sanitari. També és important que els assistents sanitaris a domicili estableixin relacions positives amb les persones cuidades perquè se sentin còmodes, comunicant obertament qualsevol preocupació o problema que sorgeixi durant el curs de les cures.

A Dependentia ho sabem i vetllem per oferir uns serveis a domicili de qualitat amb professionals formats i preparats.

Una ajuda inestimable

Els serveis d’atenció a domicili són un recurs inestimable per a les persones dependents que busquen ajuda per a les tasques quotidianes o les necessitats mèdiques sense deixar de mantenir la independència i la qualitat de vida a casa. Garantir una atenció de qualitat és primordial perquè, amb el suport adequat, les persones dependents puguin rebre l’ajuda que necessiten sense deixar de viure amb seguretat i comoditat a casa seva.

A més, l’assistència professional a domicili també és un recurs molt òptim en el cas que la cura de la persona dependent recaigui de manera majoritària en un familiar. Una ajuda extra de confiança i de qualitat permetrà que el cuidador voluntari habitual pugui tenir períodes de descans sense preocupar-se de si el familiar està rebent o no l’atenció que necessita, perquè estarà garantida. Els descansos, encara que siguin curts, són indispensables perquè el cuidador habitual no pateixi la síndrome de burn out, és a dir, de sentir-se cremat.

Deixa un comentari