En este momento estás viendo Dependentia Vallès: un referent en l’atenció a les persones amb dependència del Vallès Oriental

Dependentia Vallès: un referent en l’atenció a les persones amb dependència del Vallès Oriental

 Per Lurdes Escot, gerent de Dependentia Vallès


L’any 2010, la proliferació de les famílies monoparentals, la incorporació de la dona al mercat laboral i l’increment del segment de gent gran en la piràmide de població començaven a dificultar la conciliació de la vida familiar i laboral de moltes famílies del Vallès Oriental. Aquestes famílies es trobaven que no podien atendre adequadament els seus familiars de més edat o amb dependència i que necessitaven atenció domiciliària especialitzada que els ajudés i els fes la vida més fàcil. 
Conscients d’aquesta realitat, Mútua de Granollers (antiga Mútua del Carme) i Dependentia, van decidir unir esforços per donar resposta a aquesta necessitat social  i crear Dependentia Vallès. Dependentia feia ja 10 anys que oferia atenció domiciliària i sociosanitària a persones amb dependència des de la seu de Barcelona i la Mútua de  Granollers, com a referent sanitari no tan sols a Granollers, sinó a tota la comarca del Vallès Oriental, treballava contínuament per poder oferir nous serveis i instal·lacions als seus mutualistes i a la població en general.
Fruit d’aquesta associació empresarial, naixia Dependentia Vallès, amb seu al cor de Granollers, al Centre de Medicina Avançada del Vallès (CEMAV). La nostra missió,  assessorar i atendre les necessitats de les persones en estat de dependència, proporcionant productes i serveis, amb professionalitat i qualitat, i sempre basant-nos en el model d’Atenció Centrada a la Persona.

Alguns dels serveis que oferim són:

  • Assessorament i suport a les famílies en diferents situacions de tipus familiar, social o de dependència, analitzant el cas particular i proporcionant els recursos tant públics com privats en cada cas.
  • Atenció a les activitats bàsiques de la vida diària: higiene, mobilitat, vestir-se, alimentació, tasques d’organització i ordre de la llar, realització de compres, preparació d’àpats, control de medicació, acompanyament i realització de gestions, suport personal i emocional.
  • Serveis especialitzats: inclouen altres necessitats com la rehabilitació funcional (fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia), el suport psicològic, podologia, quiromassatge, drenatge limfàtic, tots ells realitzats per professionals especialitzats en el mateix domicili de l’usuari.
  • Assessorament i venda d’ajudes tècniques. 
  • Teleassistència: sistema d’alarmes domiciliàries connectades a una central especialitzada en l’atenció a persones vulnerables.
  • Serveis de gestió de professionals per centres de gent gran: suport pels centres per tal d’assolir els seus objectius d’atenció i qualitat del servei
  • Formació: som centre de referència en temes relacionats en la millora contínua de les habilitats i coneixements del professionals de l’àmbit sociosanitari.

Per prestar aquests serveis, en aquests moments tenim una plantilla pròpia de més de 50 professionals, coordinats per un equip de professionals experts en l’atenció a persones que s’encarrega de l’anàlisi de necessitats, proporciona els recursos necessaris i fa el seguiment personalitzat de cada cas per tal d’optimitzar al màxim el servei i detectar possibles mancances.

Sent el Vallès un important motor econòmic, també disposem de serveis destinats a empreses i comerços i a les seves associacions dintre del marc de la responsabilitat social corporativa.

Després de gairebé 10 anys, Dependentia Vallès és una empresa de referència, tant per usuaris privats que ens coneixen a través de coneguts o familiars, com per administracions públiques. Atenem a més de 200 famílies al mes amb un total de 51.000 hores de servei a l’any repartides entre serveis d’atenció a la persona, atenció a llar, serveis de convalescència post hospitalària, rehabilitació a domicili i suport en general a les activitats quotidianes de les persones ateses en pràcticament totes les poblacions de la comarca.  

A més donem servei a administracions públiques com el Consell Comarcal del Vallès Oriental a través de Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV) amb les que atenem a beneficiaris de la Llei de Dependència i als ajuntaments de Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Lliçà de Vall, Montornès del Vallès, entre d’altres.    

Un altre aspecte molt important de la nostra activitat és el suport que donem a centres residencials per gent gran de Granollers, Figaró, Lliça de Vall, Les Franqueses, Sant Feliu de Codines, Canovelles, La Garriga, Castellcir i l’Ametlla del Vallès. Aquest servei es basa a donar cobertura als centres amb professionals de DEPENDENTIA VALLÈS com poden ser fisioteràpia, infermeria, teràpia ocupacional, metges geriatres, psicòlegs, etc. També som referents pels centres en el seus plans de formació contínua en els que donem molta importància als aspectes relacionats amb les habilitats socials, l’ètica en l’atenció sociosanitària i el Model d’Atenció Centrada en la Persona. (ACP)

Deja una respuesta