En este momento estás viendo Dependentia: 20 anys, fent fàcil la vida de les persones i les seves famílies

Dependentia: 20 anys, fent fàcil la vida de les persones i les seves famílies

 
 
L’increment progressiu de l’esperança de vida i el canvi de model de la societat va fer que a finals del segle XX comencés a créixer la preocupació per totes les qüestions relacionades amb la dependència, especialment per l’important increment de les necessitats d’atenció social i sanitària a persones grans i dependents. A finals dels anys 90, Atlàntida, conscient d’aquesta realitat, va crear un servei de fisioteràpia domiciliària adreçat a tots els seus assegurats que seria l’embrió del que avui en dia és Dependentia.
 
Davant de la bona acollida del nou servei, l’any 2000 Atlàntida va decidir comprar Ramperson, una empresa que es dedicava a l’atenció personal domiciliària, i així va néixer Dependentia. L’objectiu amb la creació d’aquest nou servei era oferir una atenció domiciliària propera i de qualitat a les persones amb dependència i les seves famílies. Ben aviat, Dependentia va començar a créixer. Va incorporar oficines a Mataró, Granollers i Tarragona  i franquícies a Madrid i altres punts de la geografia espanyola.
 
Si bé és cert que la dependència, tradicionalment s’ha associat a persones grans. Hi ha persones dependents de totes les edats i amb limitacions diferents que tenen com a tret comú que han experimentat una pèrdua d’autonomia i que necessiten l’ajuda d’una altra persona per a la realització de les activitats de la vida diària.  I és per això que Dependentia ben aviat va començar a ampliar els seus serveis i a oferir solucions per a empreses, asseguradores, institucions i centres residencials. 
“Les nostres solucions estan sempre fetes a mida de les necessitats de cada persona o col·lectiu. A banda d’atenció domiciliària, inclouen qüestions com habitatges accessibles; assessorament mèdic, nutricional i familiar; acompanyament; suport psicològic; formació per a centres residencials o plans d’empresa saludable”, explica Lluïsa Vizcarro, directora general de Dependentia. 
En aquests 20 anys, Dependentia ha treballat per empreses i organitzacions tan destacades com l’Institut Guttmann, RACC, Dpen-d, HNA, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Mataró o Allianz. I és reconeguda per la seva professionalitat i servei de qualitat. “Dependentia combina professionalitat i especialització. És una empresa consolidada en el seu sector, que desenvolupa una activitat amb molt present i molt millor futur, i que disposa dels mitjans adequats, especialment persones formades i amb bona actitud, una cosa que es valora especialment en aquest sector de la dependència”, afirma Tomás Martín, director general de Dpen-d.
Per Lluïsa Vizcarro, l’envelliment de la població és un dels reptes més importants als quals ha de fer front la societat. Segons estimacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) al voltant de 650 milions de persones al món tenen més de 60 anys. Les previsions d’aquest organisme vaticinen que el 2050 les persones més grans d’aquesta edat seran 2.000 milions sobre el total de la població. L’envelliment tindrà un impacte molt ampli i transversal que modelarà el tipus de societat en què viurem i plantejarà un seguit de reptes en matèria econòmica i social i des de Dependentia volem posar el nostre granet de sorra per fer-hi front”, assegura Vizcarro.

Aquest 2020 celebrem 20 anys treballant per fer més fàcil la vida de les persones i les seves famílies. Gràcies a tots per la vostra confiança! 

Esta entrada tiene un comentario

  1. Unknown

    logopedas a domicilio barcelona
    Con tecnología de punta queremos ofrecerte el mejor servicio, con resultados garantizados en pocas sesiones. Somos expertos con la disposición de ofrecerte la mejor atención a domicilio. Contáctanos

Deja una respuesta