En este momento estás viendo Com desconfinar-se amb seguretat per tornar a la feina

Com desconfinar-se amb seguretat per tornar a la feina

 
Encara que s’hagi relaxat el confinament a causa de la pandèmia de Covid-19, el més sensat continua sent treballar des de casa. Però si en el vostre cas no és possible i us heu de desplaçar fins al vostre lloc de feina, el millor és que ho feu en un mitjà de transport particular o bé caminant.
Intenteu evitar tant com sigui possible els mitjans de transport col·lectiu. Si no us queda cap més remei que fer-los servir, recordeu seguir les normes de prevenció i d’higiene que les autoritats han fet públiques des del principi de la pandèmia. També és preferible, si l’empresa ho permet, que pugueu organitzar els horaris d’entrada i sortida de la feina de manera que eviteu les hores punta dels transports públics.
Pel que fa a la prevenció i la higiene als llocs de treball, les autoritats recorden que l’empresa us ha de facilitar les mesures de protecció necessàries per dur a terme la vostra feina. Per això, és important que us poseu en contacte amb el departament de Recursos Humans de la vostra empresa perquè us comuniquin quines són les mesures que s’han determinat, especialment pel que fa a l’ús de mascaretes i guants. 
La resta de coses que cal tenir en compte dins del lloc de feina són aquestes, moltes de les quals són aplicables també en altres entorns:
Renteu-vos les mans sovint amb sabó o gel hidroalcohòlic
Mantingueu la distància de seguretat (1,5 metres) amb la resta de companys o amb el públic, si és el cas
Feu servir les escales en comptes dels ascensors. Si així i tot pugeu en ascensor, feu-ho sols
No us feu petons, ni us doneu la mà
Eviteu tocar-vos el nas, els ulls i la boca
-Si esternudeu, tapeu-vos amb el colze i no amb els mans
-Intenteu no compartir equips i dispositius amb altra gent
-Les videoconferències (o altres sistemes) són preferibles a les reunions presencials
-Faciliteu als equips de neteja, la desinfecció del vostre espai de treball deixant-lo lliure
A banda d’això, es recomana comprovar dos cops al dia si es tenen possibles símptomes relacionats amb la Covid-19 i, si és el cas, informe a través de l’aplicació STOP COVID19 CAT o a l’enllaç covid19xat.catsalut.cat. La Generalitat també ha posat a disposició de qui ho necessiti un enllaç per cuidar la salut emocional dels ciutadans: gestioemocional.cat.
La prevenció i higiene a la feina és vital per intentar evitar el contagi i que després es pugui afectar la resta de persones de l’entorn familiar. Per això també és bàsica seguir les recomanacions de les autoritats pel que fa a la tornada a casa.

Deja una respuesta