Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), al voltant d’1 de cada 6 persones de 60 anys i més pateixen algun tipus d’abús. Tot i que cal tenir en compte que aquesta xifra no reflecteix la situació real del problema perquè moltes persones no denuncien o no tenen la possibilitat de fer-ho. A més, l’OMS preveu que el maltractament a les persones grans augmenti paral·lelament a l’envelliment de la població.
Atlàntida Dependència, com a especialistes en serveis d’atenció domiciliària, tenim un compromís clar amb el benestar i la seguretat de les persones grans. És per això, que ja fa anys que aquesta qüestió és una prioritat per a nosaltres i una de les maneres que tenim per abordar aquest problema és la formació dels nostres professionals d’atenció domiciliària perquè siguin capaços de detectar i preveure al maltractament de les persones grans.
En aquest sentit, aquest 2024 participarem en un programa de l’Ajuntament de Mataró que formarà els tècnics d’Atlàntida Dependència en la detecció de possibles abusos per a prevenir possibles maltractaments a les persones grans. Un cop els nostres tècnics estiguin formats, aquesta formació es farà extensiva a totes les auxiliars que treballen en els serveis de SAD que oferim a la capital del Maresme i, progressivament, a la resta del nostre personal.
Pel director de Dependència, Quique Gómez, “aquestes formacions són crucials per proporcionar als professionals les eines necessàries per identificar, prevenir i abordar el maltractament de les persones grans i que aquestes siguin les més objectives possibles”.
Atlàntida Dependència treballa amb el SAD de l’Ajuntament de Mataró des de fa més de 15 anys. En aquesta dècada i mitja, ha col·laborat, entre d’altres, en la redacció del protocol per a la detecció de situacions de maltractament per a les persones grans, en tallers de reminiscència i com a suport a accions del programa Mataró Ciutat Cuidadora, relacionades amb promoció de l’ocupació de persones en risc d’exclusió social, entre d’altres.